Anwar Is A Good Man Jadi Pemimpin Negara - Ku Li | Malaysia News

Anwar is a Good Man jadi Pemimpin Negara – Ku Li

Ku Li - Anwar Ibrahim

Anwar is a Good Man jadi Pemimpin Negara – Ku Li

Shah Alam, MTN – Ahli Parlimen Gua Musang, Tengku Razaleigh Hamzah mengakui Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim mempunyai kualiti untuk menjadi pemimpin negara.

Bagaimanapun beliau berkata, setiap individu mempunyai pandangan berbeza tentang pemimpin yang diingini.

“Saya rasa dia ada kualiti. Tapi ada orang mempunyai pandangan yang berlainan. Dia (Anwar) juga ramai pengikut. Tetapi pengikut ini kita tak boleh nak harap sangat. Hari ini dia okey dengan kita, esok dia tak okey dengan kita.

“Bergantung kepada apa yang kita bersuara, apa yang kita pegang sebagai perjuangan kita. Jadi, fikiran dia (pengikut) akan berubah-ubah. Tapi apa-apa pun Anwar is a good man dari segi leadership,” katanya pada program Bersama Ku Li yang disiarkan di semua platform Sinar Harian pada Rabu.

Sebelum ini, berdasarkan kaji selidik Sinar Harian, Anwar menjadi pilihan utama netizen sebagai calon Perdana Menteri ke-9.

Ia berikutan apabila beliau memperoleh peratusan tertinggi iaitu sebanyak 45.76 peratus diikuti Ahli Parlimen Pekan, Datuk Seri Najib Tun Razak dengan jumlah 24.54 peratus.

Perdana Menteri,Tan Sri Muhyiddin Yassin pula mendapat 14.55 peratus undian sementara Ahli Parlimen Rantau, Datuk Seri Mohamad Hasan di tangga keempat dengan 6.74 peratus.

Ahli Parlimen Rembau, Khairy Jamaludin Abu Bakar memperoleh sebanyak 4.57 peratus undian, manakala Ahli Parlimen Sembrong, Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein dengan 3.89 peratus. [SH]

Status MP Malaysia

Status MP Malaysia

Facebook Comments

About The Author

Leave a Reply