Nurul Izzah Menawarkan Perkhidmatan Penghantaran Percuma Untuk Warga Tua, Yang Memerlukan | Malaysia News

Nurul Izzah Menawarkan Perkhidmatan Penghantaran Percuma Untuk Warga Tua, Yang Memerlukan

Nurul Izzah Menawarkan Perkhidmatan Penghantaran Percuma Untuk Warga Tua, Yang Memerlukan

Kuala Lumpur, MTN – Dalam usaha membantu golongan tua dan mereka yang memerlukan semasa Perintah Kawalan Pergerakan 14 hari (MCO), Ahli Parlimen Permatang Pauh, Nurul Izzah Anwar menawarkan perkhidmatan penghantaran percuma untuk membantu kumpulan ini.

Penghantaran percuma adalah dari pukul 6 malam – 10 malam setiap hari dan termasuk semua barangan makanan penting dan ubat-ubatan. Ia boleh didapati di kawasan Setiawangsa (Kuala Lumpur), Balik Pulau (Pulau Pinang) dan kawasannya, Permatang Pauh.

Menurut Nurul, sambutan itu sangat menggalakkan dan pasukannya telah menerima banyak panggilan, terutama dari mereka yang meminta masker muka.

“Pasukan saya biasanya mengambil masa antara lima hingga 15 minit untuk menghantar barang-barang yang diminta. Pasukan itu ditempatkan di pelbagai DUN di kawasan pilihan raya dan dikendalikan oleh anggota dan sukarelawan kami,” katanya.

Beliau berkata setiap DUN mempunyai kira-kira tiga hingga lima anggota dan program bantuan diketuai oleh ketua pemuda PKR Pulau Pinang, Fahmi Zainol.

Nurul berkata beliau memutuskan inisiatif ini untuk membantu golongan yang berumur, kurang berkemampuan dan mereka yang bergantung kepada bantuan kebajikan kerana ramai yang tidak dapat menghadapi krisis itu.

“Ramai yang memerlukan sokongan dan sokongan yang mendesak. Pada masa seperti ini, kita perlu bekerjasama – di peringkat persekutuan dan negeri untuk memastikan semua orang dijaga,” katanya.

Beliau berkata mereka juga mendapat sokongan dari pihak berkepentingan lain, termasuk Pertubuhan Bukan Kerajaan (NGO) yang berasaskan kebajikan untuk menjadikan kejayaan ini.

Beliau berkata beberapa Ahli Parlimen PKR yang lain juga menawarkan perkhidmatan serupa untuk membantu golongan yang paling lemah.

“Kami juga membuat penghantaran ke hospital dan stesen polis,” katanya.

Facebook Comments

About The Author

Leave a Reply