Air Asia Benar Tempoh Perjalanan Dilanjutkan | Malaysia News

Air Asia benar tempoh perjalanan dilanjutkan

AirAsia

Air Asia benar tempoh perjalanan dilanjutkan

KUALA LUMPUR – Para penumpang AirAsia yang mempunyai tempahan penerbangan antara 23 Mac dan 31 Julai 2020 kini boleh memilih antara Akaun Kredit dengan tempoh sah selama dua tahun atau pertukaran penerbangan tanpa had untuk perjalanan sehingga 31 Oktober lalu.

Semua Akaun Kredit yang dikeluarkan sebelum ini untuk gangguan berkaitan Covid-19 akan turut diberi lanjutan tempoh sah secara automatik sehingga dua tahun untuk perjalanan akan datang.

Pilihan yang tersedia untuk para tetamu dengan tempahan yang sah adalah seperti berikut:

Pertukaran tarikh penerbangan tanpa had: ‘Tukar tarikh penerbangan anda sebelum 31 Oktober 2020 di laluan yang sama tanpa had dan tanpa bayaran tambahan tertakluk kepada ketersediaan tempat duduk; atau

Akaun Kredit: Kekalkan nilai tambang tempahan anda ke dalam akaun Ahli AirAsia BIG yang boleh ditebus dalam masa 730 hari kalendar (2 tahun) bermula dari tarikh yang dikreditkan untuk perjalanan masa akan datan dan tarikh perjalanan boleh dibuat pada bila-bila masa selagi mengikut jadual penerbangan yang telah dikeluarkan di airasia.com.

AirAsia berkata, para penumpang yang layak boleh merujuk kepada Panduan Covid-19 untuk langkah-langkah berhubung dengan bot sembang AVA di support.airasia.com atau airasia.com untuk membuat pilihan mereka dengan segera.

Dalam minggu akan datang, tempoh sah untuk semua Akaun Kredit yang belum digunakan yang dikeluarkan untuk tetamu yang terjejas akibat gangguan perjalanan Covid-19 terdahulu akan turut dilanjutkan secara automatik kepada 2 tahun.

Tiada tindakan susulan diperlukan daripada para penumpang.

Semua maklumat ini terpakai hanya untuk tempahan dalam talian yang dibuat secara langsung dari laman web airasia.com.

Manakala untuk tempahan berkumpulan atau tempahan yang dibuat melalui ejen pelancongan, sila rujuk kepada ejen anda untuk bantuan seterusnya. [MG]

Facebook Comments

About The Author

Leave a Reply