Guardiola Mendakwa Dia Akan Kekal Sebagai Jurulatih City Musim Depan | Malaysia News
Notice: sanitize_url is deprecated since version 2.8.0! Use esc_url_raw() instead. in /home/kulf6423/public_html/malaysiatopnews.com/wp-includes/functions.php on line 4652

Guardiola Mendakwa Dia Akan Kekal Sebagai Jurulatih City Musim Depan

Jurulatih Manchester City, Pep Guardiola berkata, dia pasti akan bertanggungjawab untuk memimpin Stadium Etihad musim depan, walaupun kelabnya gagal bersaing dengan pemimpin Liga Perdana Inggeris, Liverpool yang telah meninggalkan City musim ini.

Selepas secara ringkas memenangi tajuk Liga Perdana berturut-turut pada 2017-18 dan 2018-19, City jauh di belakang Liverpool musim ini. Mereka yang akan bermain Crystal Palace pekan ini, berjarak 14 mata dari tempat teratas.

Untuk beberapa pihak, ini kemudian membawa kepada spekulasi Guardiola akan meninggalkan City. Bagaimanapun, bekas pemain kebangsaan Sepanyol itu berkata dia tidak bercadang untuk berhenti sebelum kontraknya tamat pada tahun 2021.

“Kecuali mereka pecat saya, saya akan kekal di sini 100 peratus,” kata Guardiola kepada pemberita pada hari Sabtu (18/1).

“Saya suka bekerja dengan mereka dan saya suka. Tetapi walaupun ia buruk dan kami tidak berada di Liga Juara-Juara, saya tidak akan pergi. Sebagai jurulatih, ada masa yang baik dan buruk, anda tidak boleh menang setiap kali. Tetapi ini semua tentang apa yang boleh kita lakukan seterusnya dan bagaimana kita boleh maju,” kata Pep.

(Reuters)

Facebook Comments