Najib Razak Menyindir: 'Cari Calon PM Pun Gagal' | Malaysia News

Najib Razak Menyindir: ‘Cari Calon PM pun Gagal’

Najib Razak Menyindir: ‘Cari Calon PM pun Gagal’

Datuk Seri Najib Razak menyindir Pakatan Harapan (PH) dan mendakwa mereka masih gagal mencari calon Perdana Menteri meskipun sudah tiga bulan bekerja keras.

Kata bekas Perdana Menteri itu: “Bukan suruh korang selesaikan masalah rakyat pun. Cuma nak cari calon PM je.

“Itupun gagal setelah tiga bulan geng Guan Eng dan Mat Sabu berusaha keras,” katanya dalam hantaran di Facebook.

Beliau mengulas kenyataan yang dikeluarkan oleh DAP dan Parti Amanah Negara semalam yang berkata kedua-dua parti itu secara konsisten menyokong Datuk Seri Anwar Ibrahim sebagai calon Perdana Menteri Malaysia sejak tahun 1998 dan akan terus berbuat demikian.

Walaupun Mahathir, Warisan dan PKR tidak dapat saling bersetuju, kesemua parti dalam Pakatan Harapan, Warisan dan kelompok Tun Dr Mahathir mesti mencari titik persamaan untuk menuntut kembali mandat yang telah diberikan rakyat dalam Pilihan Raya Umum 2018, menurut kenyataan bersama Mohamad Sabu, Presiden Parti Amanah Negara dan Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng.

Tambah mereka, Amanah dan DAP telah berusaha keras sepanjang tiga bulan lalu untuk mencari titik persamaan yang dapat diterima semua pihak. Malangnya, usaha itu belum berjaya.

“Kami berharap PKR dan Tun, bersama-sama Warisan tidak akan semakin menjauh bahkan terus merapat dan bersatu-padu. Melihat masing-masing sebagai musuh dan bukan rakan sekutu tidak akan membantu perjuangan rakyat bahkan hanya membantu mereka yang telah menumbangkan sebuah kerajaan sah yang dipilih rakyat, dengan sebuah kerajaan tanpa mandat rakyat,” kata mereka.

Kata Najib lagi, ketika seluruh dunia sedang memerangi wabak Covid-19, PH pula berusaha keras mencari calon Perdana Menteri. [MG/MalaysiaGazette]

Facebook Comments

About The Author

Leave a Reply