Sime Darby Motors Lancar Program EMAEP | Malaysia News

Sime Darby Motors lancar program EMAEP

Mobility Employee at Ease Program - EMAEP

Sime Darby Motors lancar program EMAEP

MTN – Sime Darby Motors (SDM) melancarkan Mobility Employee at Ease Program (EMAEP), penyelesaian mobiliti inovatif yang terbuka untuk semua pekerja Sime Darby Berhad dan anak syarikatnya di semenanjung Malaysia.

Program tersebut menawarkan akses dan fleksibiliti bagi memiliki kereta francais SDM terpilih dan kereta terpakai dengan wang pendahuluan minimum atau tanpa bayaran.

Inisiatif itu sejajar dengan usaha berterusan SDM untuk memajukan perniagaannya dengan mendorong penyelesaian mobiliti inovatif yang meletakkan keperluan pelanggan di barisan hadapan.

Di bawah program ini, pekerja Sime Darby dapat menikmati kemudahan memiliki kereta dengan membayar yuran bulanan tetap untuk jangka masa pendek untuk setahun.

Bayaran bulanan bukan sahaja merangkumi kereta tetapi juga insurans, cukai jalan dan penyelenggaraan.

Yang paling penting, program ini melindungi penggunanya daripada kos penyusutan yang tidak dapat diramalkan yang berasal dari pelbagai faktor di luar kawalan pengguna.

Tidak seperti kebanyakan pemilik kereta di Malaysia yang terhad kepada kereta tertentu untuk tempoh lima hingga sembilan tahun bergantung pada tempoh pinjaman, pekerja Sime Darby mempunyai fleksibiliti untuk menaik taraf atau beralih ke model yang berbeza berdasarkan keperluan mereka setelah mereka mengembalikan kereta ke kedai kereta terpakai SDM, Sime Darby Auto Selection (SDAS) selepas setahun.

Mengulas mengenai pelancaran EMAEP, Pengarah Urusan Runcit dan Pengedaran SDM Malaysia, Jeffrey Gan berkata, EMAEP adalah tindak balas logik terhadap perubahan keperluan mobiliti masyarakat.

“EMAEP menjamin mobiliti dan kegembiraan untuk menggunakan kereta baharu setiap tahun.

“SDM terus mencari cara bagaimana kami dapat memanfaatkan kepakaran dan pengetahuan pelanggan untuk meningkatkan nilai kami. Program ini memenuhi kehendak pelanggan untuk kemudahan dan pilihan tetapi juga melengkapkan inisiatif kami menerusi SDAS dalam menyediakan bekalan kereta terpakai yang konsisten dan berkualiti,” katanya dalam kenyataan.

Kedai kereta terpakai SDAS dalam talian membolehkan pelanggan mencari pelbagai jenis kereta terpakai berkualiti tinggi – dari kenderaan terpakai hingga yang hampir baharu dan tidak terhad kepada jenama francais stabil SDM.

Laman web itu dilengkapi ciri-ciri mesra pengguna yang memungkinkan penjadualan pemeriksaan kenderaan dan janji temu, janji temu perkhidmatan dan tempahan pandu uji, serta promosi dan acara terkini. [UO]

Facebook Comments

About The Author

Leave a Reply