Video Seks Gay: Azmin Menolak Panggilannya Untuk Mengambil Ujian Polygraph | Malaysia News

Video seks gay: Azmin menolak panggilannya untuk mengambil ujian polygraph

Video seks gay: Azmin menolak panggilannya untuk mengambil ujian polygraph

Didakwa terlibat dalam skandal video seks Haziq Aziz – Azmin Ali,

Didalam Video diatas, Azmin Ali berkata:

“Ini masalah umno, dia penyebar fitnah, dia nak jadi pendakwa, dia nak jadi penyiasat, dia nak jadi hakim, dia nak menentukan segala-galanya.”

“Saya dah mengambil tindakan awal, karna saya yakin ini adalah satu perbuatan yang kejam, fitnah yang jahat, yang cukup terancang, yang didalangi oleh orang-orang tertentu, It is a Political Ploy. Dan saya telah mengambil beberapa langkah undang-undang atas nasihat peguam saya.”

“Pertama kita telah melakukan laporan qazaf (fitnah), kita telah membuat laporan polis, dan kita telah memberikan kerjasama yang terbaik kepada mereka, ‘Bukan Cicak Mengkarung’ seperti ini yang nak menentukan proses siasatan, hasil siasatan dan tindakan-tindakan seterusnya.”

KUALA LUMPUR – Menteri Hal Ehwal Ekonomi Malaysia, Azmin Ali menolak permohonannya untuk mengambil ujian polygraph berikutan kontroversi video seks yang melanda beliau.

Beliau berkata beliau telah mengambil semua langkah undang-undang yang diperlukan termasuk laporan penginapan dengan pihak berkuasa yang berkenaan mengenai isu itu.

Datuk Seri Azmin diminta memberi komen mengenai cadangan ahli majlis tertinggi Umno Lokman Nor Adam bahawa dia harus mengambil ujian pengesan bohong untuk menentukan sama ada dia telah berbohong mengenai video seks itu.

“Ini adalah masalah dengan Umno, mereka mahu menjadi pendakwa, penyiasat dan hakim serta memutuskan segala-galanya.

“Saya telah mengambil langkah awal kerana saya yakin ia adalah tuduhan kejam dan berniat jahat dan pelan bersepadu yang dibuat oleh pihak tertentu,” katanya kepada pemberita selepas menghadiri majlis rasmi.

Seorang anggota Parti Keadilan Rakyat (PKR) Haziq Aziz mendakwa bahawa dia adalah salah seorang daripada dua lelaki yang dilihat dalam video seks yang menunjukkan dua lelaki terlibat dalam perbuatan seks.

Encik Haziq, 27, mendakwa bahawa dia adalah seorang lelaki dalam video dan rakannya ialah Azmin, 54.

Azmin dengan tegas menafikan tuduhan itu, dan berkata ini adalah “plot jahat” untuk membunuh kerjaya politiknya.

Beliau adalah timbalan presiden PKR, salah satu daripada empat parti di bawah pakatan Pakatan Harapan yang memerintah Malaysia.

Azmin berkata pada hari Isnin: “Ini jelas merupakan satu bentuk politik. Saya telah mengambil beberapa langkah berdasarkan nasihat peguam saya dengan membuat laporan qazaf diikuti dengan laporan polis,” katanya. Laporan mengenai qazaf – istilah Arab yang bermaksud fitnah dikaitkan dengan kesalahan seksual – dibuat dengan pihak berkuasa Islam.

Azmin menambah: “Saya juga telah memberikan kerjasama sepenuhnya kepada pihak berkuasa, tidak seperti mereka yang ingin menentukan hasil siasatan, hasilnya dan langkah seterusnya,” katanya.

Dalam temu bual dengan media, Encik Haziq mencabar Azmin untuk menyamannya jika dia yakin tidak bersalah.

Timbalan Presiden PKR berkata beliau berpeluang bertemu dengan penyokong parti untuk menjelaskan isu itu secara persendirian.

“Mereka telah meminta untuk mengadakan mesyuarat tertutup supaya saya dapat memberikan pandangan saya mengenai beberapa isu.

“Dan saya memberi mereka banyak harapan supaya mereka dapat menguruskan parti dengan lebih cekap dan profesional, kerana PKR bukan lagi parti Pembangkang, tetapi parti pemerintah di peringkat negeri dan persekutuan.”

Azmin menambah anggota parti itu bertindak positif terhadap mesejnya kerana mereka telah mengenali beliau sejak sekian lama.

Facebook Comments

About The Author

Leave a Reply