107 Rakyat Malaysia Disahkan Negatif Covid-19 – Menteri Kesihatan | Malaysia News

107 Rakyat Malaysia Disahkan Negatif Covid-19 – Menteri Kesihatan

107 Rakyat Malaysia Disahkan Negatif Covid-19 – Menteri Kesihatan

PUTRAJAYA – MTN, Seramai 107 rakyat Malaysia dan keluarga yang dibawa balik dari Wuhan pada 4 Febuari lalu disahkan negatif Covid-19 dan mereka dibenarkan pulang ke rumah masing-masing hari ini.

Menteri Kesihatan, Datuk Seri Dr. Dzulkefly Ahmad berkata, kesemua mereka dibenarkan pulang selepas ujian dijalankan sebanyak dua kali dan melepasi tempoh pemantauan di pusat pengawasan selama 14 hari.

“Sebelum ini mereka melalui waktu pemantauan di Pusat Pengawasan di Akademi Kepimpinan Pendidikan Tinggi (AKEPT), Bandar Enstek, Negeri Sembilan,” ujar Menteri Kesehatan Malaysa, Dzulkefly Ahmad di Putrajaya.

Dia mengatakan sampel tes ulang bagi mereka telah dinyatakan negatif namun salah seorang dari mereka sedang menjalani perawatan di rumah sakit terkait masalah kesehatan yang dialaminya.

 

“Mereka yang diperbolehkan pulang Selasa ini termasuk dua kasus yang sebelum ini positif COVID-19 dan dirawat di Hospital Tuanku Jaafar, Seremban, Negeri Sembilan,” katanya.

“Mereka yang dibenarkan pulang hari ini termasuklah dua kes yang sebelum ini positif Covid-19 dan dirawat di Hospital Tuanku Jaafar, Seremban iaitu kes yang ke-11 dan ke-12,” katanya ketika sidang media perkembangan harian Covid-19 di sini hari ini.

 

Facebook Comments

About The Author

Leave a Reply