PM Pakistan Mengesahkan Ketidakhadiran Di KL Summit | Malaysia News

PM Pakistan Mengesahkan Ketidakhadiran di KL Summit

PM Pakistan Mengesahkan Ketidakhadiran di KL Summit

Perdana Menteri Pakistan Imran Khan tidak akan menghadiri Sidang Kemuncak Kuala Lumpur Summit (KL Summit) 2019 yang berlangsung dari hari ini hingga hari Sabtu. Ini telah disahkan oleh Pejabat Perdana Menteri Mahathir Mohamad dalam satu kenyataan rasmi semalam.

“Dr Mahathir menerima panggilan daripada Imran Khan semalam (Isnin lepas) yang menyatakan penyesalan kerana tidak dapat menghadiri KL Summit,” tulis Pejabat Perdana Menteri.

“Dr Mahathir menghargai tindak balas Perdana Menteri Imran Khan untuk memaklumkan ketidakupayaannya menghadiri sidang kemuncak KL Summit, di mana pemimpin Pakistan dijangka bercakap dan berkongsi pemikiran mereka tentang keadaan dunia Islam,” katanya.

Untuk maklumat, KL Summit ini mempunyai beberapa agenda, termasuk membincangkan dan mencari penyelesaian yang baru dan sesuai untuk masalah yang dihadapi dunia Islam dan menyumbang kepada peningkatan keadaan di kalangan umat Islam dan negara Islam. Mesyuarat itu juga bertujuan untuk membentuk rangkaian pemimpin Islam, intelektual, intelektual dan pemikir dari seluruh dunia, dan untuk memulihkan tamadun Islam.

(Bernama)

Facebook Comments

About The Author

Leave a Reply