Kritikan Pakatan Nasional, Rajendran Dipecat Dari PKR | Malaysia News

Kritikan Pakatan Nasional, Rajendran Dipecat dari PKR

Kritikan Pakatan Nasional, Rajendran Dipecat dari PKR

Kuala Lumput, MTN – Pengarah Komunikasi PKR Melaka, G Rajendran mengakui bahawa dia telah dipecat, kerana beliau mengatakan bahawa sekarang kerajaan telah menjadi negara pertama untuk membentuk kerajaan gabungan Pakatan Nasional yang baru.

Di samping itu, beliau juga berkata bahawa beliau menerima surat yang mengumumkan penamatan pelantikannya sebagai pengarah komunikasi untuk PKR Melaka segera pagi ini. Surat itu ditandatangani oleh Pengerusi PKR Malaka Halim Bachik.

“Anehnya, surat bertarikh 17 Februari memberitahu saya bahawa biro politik PKR Melaka memutuskan pada 13 Februari untuk menghentikan pelantikan saya,” katanya.

“Bagaimanapun, saya menghadiri atau dibenarkan menghadiri mesyuarat bulanan dewan kepimpinan negeri pada 14 Februari,” katanya.

“Jadi bagaimana saya dibenarkan menghadiri mesyuarat bulanan sekiranya saya dipecat sebagai pengarah komunikasi pada 13 Februari? Kenapa saya tidak diberitahu tentang penamatan temujanji saya?” soalan itu.

Seperti yang diketahui pada hari Isnin, Rajendran mendakwa bahawa Umno, PAS dan beberapa pemimpin PKR sedang mencari sokongan Ahli Parlimen untuk membentuk kerajaan baru dan mengekalkan Dr Mahathir Mohamad sebagai perdana menteri semasa pilihan raya umum ke-14.

Beliau berkata terdapat perbincangan oleh beberapa pemimpin PKR dan Amerika Syarikat Melaka untuk menubuhkan kerajaan negeri baru dengan Umno.

Katanya, dia juga dibuang dari kumpulan negara MPN WhatsApp pada 17 Februari selepas membuat kenyataan media bahawa terdapat usaha antara PKR dan pemimpin Amerika bersama Umno untuk menggulingkan Ketua Menteri Adly Zahari.

Facebook Comments

About The Author

Leave a Reply