Pemuda Amanah: Azmin Ali Pengkhianat Mandat Rakyat | Malaysia News

Pemuda Amanah: Azmin Ali Pengkhianat Mandat Rakyat

Pemuda Amanah: Azmin Ali Pengkhianat Mandat Rakyat

Belia, MTN – Pemuda Parti Amanah Negara (Amanah) mengkritik langkah dan tindakan yang diambil oleh Perwakilan Parti Keadilan Rakyat (PKR) Datuk Seri Mohamed Azmin Ali, yang mengumpul sokongan daripada Ahli Parlimen pembangkang di Sheraton Hotel, Petaling Jaya semalam sebagai pengkhianatan mandat rakyat kepada kerajaan Pakatan Harapan (PH).

Timbalan Ketua Pemuda Shazni Munir Ithnin berkata Azmin secara terbuka telah menyabotase PH semasa mesyuarat itu untuk mendapatkan sokongan untuk membentuk kerajaan pintu belakang.

“Bagaimanapun, beliau tidak bertanggungjawab dan mengaturkan untuk bekerjasama dengan UMNO dan PAS,” katanya.

Menurutnya, Majlis Presiden PH pada hari Jumaat mengadakan pertemuan untuk mencapai kesepakatan mengenai penyerahan keputusan untuk memindahkan kuasa kepada Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad.

“Azmin perlu menghormati mandat rakyat dalam Pilihan Raya Umum Ke-14 (GE14). Perlu diingatkan bahawa masyarakat memberi mandat kepada PH untuk membentuk kerajaan dan merealisasikan Malaysia yang lebih baik, “katanya.

Shazni juga berkata sebagai Menteri Hal Ehwal Ekonomi, Azmin sedar bahawa tanggungjawab yang diberikan adalah penting untuk memperbaiki negara.

Beliau berkata kerajaan pintu belakang cuba dibentuk oleh Azmin dan parti pembangkang dilihat tidak berjaya kerana PAS ditolak oleh rakyat di Sabah dan Sarawak.

“Tanpa Warisan dan GPS (gabungan Parti Sarawak), perancangan kerajaan di sebalik pintu ini telah menemui jalan menuju bencana. Oleh itu, pemuda AMANAH akan teguh dan setia mempertahankan mandat rakyat, “katanya.

Facebook Comments

About The Author

Leave a Reply