DAP Rupanya Dibenci Komunis China : Ini Fakta Yang Perlu Anda Tahu | Malaysia News

DAP rupanya dibenci komunis China : Ini fakta yang perlu anda tahu

DAP rupanya dibenci komunis China : Ini fakta yang perlu anda tahu

Nak ubah buku sejarah tu tipu sahaja. Saya adalah Panel Sejarah Kem. Pendidikan Msia bersama Khoo Kay Kim dan beberapa orang lagi. Saya nak betulkan fakta sejarah Malaysia.

DAP tak condong pd PKM atau PKC. Sebab tu sejak DAP ditubuhkan dalam tahun 1966 hingga sekarang DAP tak pernah pun jemput wakil PKC hadir Persidangan Agong DAP.

Yang jemput wakil PKC sebagai pemerhati ialah UMNO dan MCA.Kalau DAP condong pd PKC sudah tentu PKC selalu jemput pemimpin2 DAP hadir dalam Kongress PKC.

Pemimpin DAP seperti Dr Chan Man Hin , LKS. LGE dan ramai lagi memohon visa utk melawat China pun tak diberi. LGE 10 tahun jadi KM Penang dan 2 tahun jadi Menteri Kewangan Msia pun tak dapat visa nak lawat China.

Sebenarnya sebelum tubuh DAP parti asal yg mereka tubuh ialah PAP of Malaysia. Mereka anak didik Lee Kuan Yew. China anti LKY atas sebab Singapore antara negeri yg simpan wang USD, Pound dan Emas yg dibawa lari oleh Koumintang tahun 1949.

PKC sejak zaman Mao Zedong, Hua Guofeng Deng Xiaoping meminta berkali2 suruh Spore pulangkan wang dan emas yang dibawa lari oleh Komintang dan simpan di Singapore tetapi Singapore enggan.

Tahun lepas apabila berlaku rusuhan di Hong Kong, mastermindnya ialah CIA yg berpejabat di Kedutaan US Singapore. Wang di salurkan ke akuan NGO melalui HSBC dan OCBC Bank.

Oleh kerana DAP adalah kembar PAP maka kerajaan China cukup benci pada DAP.

Dulu yang lulus projek Forest City, Kulim City sehingga beratus ribu China Komunis dapat PR Malaysia siapa yang bagi ?

Nadwa dari Bersatu yang cakap kata DAP tu Komunis tak faham sejarah. Beliau keluar UMNO sama dgn Anina dan Datuk Hamidah, lepas tu tak dapat jawatan dan tak dapat bertanding PRU jadi cakap merapu.

Maaf saya bukan sokong DAP tetapi saya sokong kebenaran fakta Sejarah.

Dato Abd.Malek Hanafiah

Source:

Facebook Comments

About The Author

Leave a Reply