Jika Dr Mahathir Tidak Meletakkan Jawatan Dan Menerima Nasihat YDPA | Malaysia News

Jika Dr Mahathir tidak meletakkan jawatan dan menerima nasihat YDPA

Jika Dr Mahathir tidak meletakkan jawatan dan menerima nasihat YDPA

MTN – Mahathir sekarang dianggap sebagai penghancur utama negara, dan dia benar-benar harus bersara dari politik.

Partinya Bersatu tidak memikirkannya dan memanggilnya pembohong yang tidak bertanggungjawab.

Pilihan terbaik untuk semua orang adalah mengabaikan apa yang dikatakannya dan membiarkan Mahathirisme mati sebagai kematian semula jadi yang wajar.


Ronnie: Semuanya salah Tun M

KUALA LUMPUR – Pemimpin tertinggi pusat DAP (CEC), Ronnie Liu terus menyalahkan Tun Dr Mahathir Mohamad yang didakwa menjadi punca kejatuhan Kerajaan Pakatan Harapan.

Beliau yang juga Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Sungai Pelek berkata, jika Dr Mahathir menyerahkan kuasa kepada Datuk Seri Anwar Ibrahim seperti janji yang dibuatnya, tidak timbul masalah.

Katanya, jika Dr Mahathir tidak meletakkan jawatan dan menerima nasihat Yang di-Pertuan Agong, tidak ada masalah.

”Jika Tun tidak melucutkan seluruh Kabinet, tiada masalah.

” Jika Tun M tidak mencadang untuk menubuhkan sebuah kerajaan unity (perpaduan) tanpa PH dan mana-mana parti politik, tiada masalah.

”Akhirnya Kerajaan PH tumbang kerana rampasan kuasa oleh orang parti Tun M sendiri, termasuk anak angkatnya AA dan timbalannya Moo,” katanya menerusi hantaran di Facebooknya.

AA dan Moo dipercayai adalah Datuk Seri Mohamed Azmin Ali dan Tan Sri Muhyiddin Yassin.

Tidak cukup dengan itu, Ronnie berkata, semua ‘katak-katak’ yang melompat parti dari UMNO kini berada dalam kem Muhyiddin.

“Padan muka Tun M,” katanya.

Tambah Ronnie, yang membatalkan akta melompat parti adalah Dr Mahathir, malah yang menolak enakmen akta anti-melompat parti juga Dr Mahathir.

Menurut beliau, jika wujudnya akta anti-lompat parti, pastinya Kerajaan PH di peringkat pusat dan negeri termasuk Johor, Melaka, Perak dan Kedah tidak akan terjatuh ke tangan kerajaan sekarang.

”Tun M lah yg menyebabkan kejatuhan Kerajaan PH dan beliau belum lagi mengaku kesilapannya dan belum meminta maaf kepada rakyat,” ujarnya. – MalaysiaGazette

Facebook Comments

About The Author

Leave a Reply