Peristiwa 12.12 Birthday Sale, Perolehan Rekod Shopee Sebanyak 384,6 Juta RM | Malaysia News

Peristiwa 12.12 Birthday Sale, Perolehan Rekod Shopee sebanyak 384,6 Juta RM

Peristiwa 12.12 Birthday Sale, Perolehan Rekod Shopee sebanyak 384,6 Juta RM

Pembeli mencatatkan rekod terkini di Indonesia dengan perolehan jualan sebanyak Rp 1.3 trilion untuk 24 jam dalam acara 12.12 Jualan Ulang Tahun. Di samping itu, Shopee juga mencatatkan 80 juta item yang dijual dan lebih daripada 80 juta lawatan ke aplikasi Shopee di 7 negara.

Ketua Pegawai Operasi, Chris Feng, mengatakan bahawa kejayaan 12,12 Jualan Ulang Tahun menunjukkan bahawa orang dari semua lapisan masyarakat percaya Shopee dalam melakukan pembelian dalam talian. Kerana, dari tahun ke tahun, Shopee terus merekodkan pengguna dari bandar-bandar kecil dan bandar-bandar besar terus melakukan pembelian dan penjualan berbagai macam barang.

“Pembeli telah menjadi destinasi pilihan membeli-belah harian untuk semua orang di pelbagai negara di mana kami beroperasi,” kata Feng dalam kenyataan yang dikeluarkan Jumaat (13/12) semalam.

Sejumlah fakta menarik muncul dalam acara jualan 12 Disember di Indonesia semalam. Seperti jumlah telefon bimbit yang dijual boleh digitalisasi 1,000 kampung atau jumlah lampin bayi yang dijual dapat digunakan selama 3.000 tahun oleh satu bayi.

Pembeli juga menyatakan bahawa pengguna di luar bandar besar di Indonesia telah mula menjual dan membeli lebih banyak produk melalui talian. Daerah-daerah seperti Jawa Barat, Sumatera Selatan, dan Yogyakarta mengalami peningkatan yang tinggi dalam volume belanja. Antara produk laris termasuk tudung, gincu dan topeng muka organik.

Facebook Comments

About The Author

Leave a Reply