Otai Reformis 'Skeptis' Pernyataan Tun M, 9 Mei Akan Datang Ke Jalan | Malaysia News
Notice: sanitize_url is deprecated since version 2.8.0! Use esc_url_raw() instead. in /home/kulf6423/public_html/malaysiatopnews.com/wp-includes/functions.php on line 4652

Otai Reformis ‘Skeptis’ Pernyataan Tun M, 9 Mei Akan Datang ke Jalan

Shah Alam, MTN – Otai Reformis mengatakan bahwa pihaknya ‘skeptis’  dengan pernyataan yang dibuat oleh Perdana Menteri Dr Mahathir Muhamad mengenai keinginannya untuk melepaskan jawatannya setelah mengadakan 2020 Persidangan Kerjasama Ekonomi Asia-Pasifik (APEC).

Setiausaha belia, Abdul Razak Ismail, berkata beliau mematuhi perjanjian yang dicapai, yang akan berlangsung selama dua tahun.

“Tidak kira apa kata Tun selepas APEC atau apa sahaja. Kita tidak dapat menahan kata-kata Tun. Kami ragu bahawa selepas APEC tahun ini mungkin ada bola sepak Piala Dunia, dia berkata dia akan menunggu. Jadi ini tidak akan berakhir, “katanya.

“Akhirnya GE14 berakhir. Sehingga hari ini, Datuk Seri Anwar Ibrahim tidak akan bersedia untuk GE15,” katanya.

Di samping itu Abdul Razak juga mendedahkan bahawa parti Reformis Otai beliau akan mengadakan demonstrasi jalanan pada 9 Mei jika Dr Mahathir tidak meletakkan jawatannya daripada Anwar.

“Kami akan terus berbuat demikian walaupun mungkin dalam jumlah kecil kerana PKR telah dibahagikan kepada separuh. Tidak semua ahli parti akan pergi terlebih dahulu. PKR mempunyai dua pasukan, kita mempunyai banyak pasukan di jalan raya kerana kita bersatu. Jika dalam 100 sahaja 50 akan turun, “katanya.

Facebook Comments