Patriot: Wujudkan 'Pintu Belakang' Itu Menjijikan | Malaysia News

Patriot: Wujudkan ‘Pintu Belakang’ Itu Menjijikan

Kuala Lumpur, MTN – Persatuan Patriot Kebangsaan (Patriot) berpendapat bahawa terobosan politik selama dua hari yang lalu dianggap menjijikkan. Ini berikutan usaha kerajaan untuk mewujudkan ‘Pintu Kembali’.

Patriot juga mengatakan bahawa sebarang percubaan untuk mengubah mandat rakyat dengan membentuk kerajaan melalui ‘pintu belakang’ tidak dapat diterima.

“Para patriot telah bosan dengan perkembangan politik terkini dalam usaha mereka untuk membentuk kerajaan melalui pintu belakang,” katanya.

“Seperti yang dilaporkan oleh United dan beberapa ahli politik PKR cuba membentuk kerajaan baru dengan Umno dan PAS,” katanya.

Presiden Patriot, Mohamed Arshad Raji, berkata perubahan dalam kerajaan mestilah demokratik dengan memberi mandat kepada rakyat untuk memutuskan apa yang mereka mahukan kerajaan.

“Ini amat mengejutkan hanya dua hari selepas Majlis Presiden PH mengumumkan bahawa masalah perdana menteri telah diselesaikan,” katanya.

Semalam, politik Malaysia terkejut dengan usaha untuk mengubah kerajaan apabila pemimpin parti politik utama – Amerika, Umno, PAS, Parti Sarawak (GPS), Warisan, dan beberapa pemimpin PKR memasuki istana negara.

Ia didahului dengan pertemuan dengan pemimpin PKR yang dipimpin oleh naib presidennya, Azmin Ali, dan pada sebelah petang diikuti dengan pertemuan Majlis Tertinggi Umno.

Pada waktu petang di sebuah hotel di Petaling Jaya diharapkan satu sidang akhbar akan diadakan untuk mengumumkan pembentukan kerajaan baru.

Walau bagaimanapun, tiada pengumuman dibuat, sebaliknya para pemimpin parti utama datang dan pergi tanpa membuat kenyataan kepada media, kecuali untuk memberitahu mereka bahawa mereka hadir hanya untuk “makan malam”.

Facebook Comments