DSAI: Dokumen SD Tidak Lagi Relevan | Malaysia News
Notice: sanitize_url is deprecated since version 2.8.0! Use esc_url_raw() instead. in /home/kulf6423/public_html/malaysiatopnews.com/wp-includes/functions.php on line 4652

DSAI: Dokumen SD Tidak Lagi Relevan

Kuala Lumpur, MTN – Presiden PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim berkata dokumen pengambilan sumpah (SD) yang ditandatangani oleh Ahli Parlimen sekarang tidak lagi relevan.

Menurutnya, Yang Mulia Raja, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah telah memberi ruang bagi semua pihak tanpa menghiraukan pernyataan di luar istana.

“Anda memberikan semua ruang dan dengan cara ini sekolah rendah tidak lagi relevan. Anda lihat ini adalah proses untuk mengesahkan pilihan kami tanpa fakta luaran dan makna yang berbeza, “katanya.

“Itulah kuasa mutlak Kebawah Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Baginda Sultan,” katanya.

Terdahulu, dia bertemu dengan wakil media sambil berganding tangan dengan isterinya, Datuk Seri Dr. Wan Azizah Wan Ismail.

Ditanya mengenai keyakinannya untuk memenangi majoriti, Anwar percaya beliau mempunyai “semangat” tetapi terpaksa bersabar.

Mengenai jumlah Ahli Parlimen yang mencukupi, MP Port Dickson berkata beliau tidak suka bermain dengan nombor.

“Kesabaran adalah kata kunci. “Menunggu kenyataan itu dikeluarkan pada sidang akhbar di ibu pejabat PKR pukul 4.30 petang,” katanya.

Facebook Comments