Ada Kemungkinan Tak? | Malaysia News

Ada Kemungkinan Tak?

Ada Kemungkinan Tak?

Kuala Lumpur, MTN – Tun M nak nak bersihkan nama…
Caranya, lantik dia jadi PM janji 6 bulan. Lepas 6 bulan jadi lagi isu pertukaran kuasa. Tun M takkan letak jawatan. PH tak puas hati dan tunjukkan tun M mangsa keadaan. Datang Bersatu muhydin, umno pas gps kartel warisan hulur tangan konon menyelamatkan tun M dari manusia yg dia gelar ‘gila2 nak jadi PM’ & dia pun kekal PM under PN.

Kemungkinan ke 2….
Lantik dia jadi PM lagi. Lepas 6 bulan dia dan kumpulan dia bersama bersatu merancang untuk tak menyokong Anwar jadi PM. Anwar takde mejoriti sokongan parlimen dan tun M kekal menjadi PM sampai PRU 15 bersama PN.

Kemungkinan ke 3…..
Melantik Anwar jadi PM. Baru sekerat jalan kumpulan tun M dan warisan tarik sokongan untuk menunjukkan PH ni lemah dan takde sokongan mutlak. PH jatuh lagi dan lagi.

Kemungkinan ke 4…..
Tun M tunjukkan prinsip dia dan bagi laluan pada Anwar jadi PM dengan sokongan kuat dari warisan. PH jadi semakin kuat bersama kumpulan tun M dan warisan bersama beberapa lg wakil rakyat.

Kemungkinan ke 5….
Muhydin minta untuk bubarkan parlimen dan PRU15 berlaku dalam suasana Covid masih belum reda.

Kalau tengok sejarah sebelum ni dan apa yang berlaku sekarang dalam politik Malaysia lagi2 situasi PH+, agak2 kemungkinan mana yang kemungkinan besar akan berlaku?

Facebook Comments

About The Author

Leave a Reply