Bertaubatlah PAS, Segeralah Pecat Hadi Awang! | Malaysia News

Bertaubatlah PAS, Segeralah Pecat Hadi Awang!

Bertaubatlah PAS, Segeralah Pecat Hadi Awang!

Kuala Lumpur, MTN – PAS pastinya bukan parti biasa-biasa. Parti ini parti yang dibina dengan ideologi dan semangat Islam yang tinggi. Di dalam parti ini ialah mereka yang mengimpikan sebuah negara yang berdasarkan undang-undang Islam dan memberi manfaat kepada ramai orang.

Hanya saja, akhir-akhir ini PAS tidak mempunyai semangat seperti itu lagi. PAS, semasa pimpinan Hadi Awang, sudah berubah menjadi parti yang kelihatan naif (munafik) dan dengan senang hatinya bermain di ranah perkauman dan bukan lagi berkhutbah.

Sekiranya anda tidak percaya, cuba lihat persepsi rakyat Malaysia terhadap PAS. Pada waktu ini, nampaknya tidak ada lagi semangat dan penghormatan yang diberikan kepada PAS.

PAS dianggap sebagai parti yang menghalalkan sebarang cara untuk berkuasa. Sesetengah orang bahkan mengejek bahawa PAS suka menjual ayat-ayat agama.

Selain itu, PAS juga jelas terlibat dalam penubuhan Kerajaan Pintu Belakang. Kerajaan haram, tentu saja, tidak mempunyai legitimasi moral rakyat. PAS mengambil bahagian dalam pengkhianatan suara rakyat.

Sudah tentu, kita tidak boleh benci PAS. Kerana, seperti kenderaan, arah perjalanannya bergantung kepada pemandu PAS. Belok kiri atau kanan, atau teruskan, semuanya adalah pilihan pemandu.

Dalam hal ini, tentu saja beban kesalahan perlu ditujukan kepada Abdul Hadi Awang. Kerana di tangannya, PAS kini menjadi musuh rakyat Malaysia. PAS menjadi parti paling munafiqun kerana dianggap tidak selaras dengan sikapnya.

Oleh itu tidak ada cara lain, PAS mestilah segera bertaubat. PAS perlu mengubah haluan, PAS perlu terus berjuang untuk umat Islam Malaysia.

Cara ini tidaklah sukar. Sangat mudah. PAS hanya perlu memindahkan struktur kepimpinannya kepada orang yang betul (pastinya bukan Hadi Awang) dan memahami perkembangan semasa politik Islam.

Jangan biarkan PAS diisi oleh orang yang tidak cekap seperti Hadi Awang. Kerana itu hanya akan memalukan wajah PAS dan mengurangkan potensi kemenangan PAS pada PRU berikutnya.

Surat kepada beberapa kerajaan Timur Tengah sangat memalukan PAS. Kerana surat itu seolah-olah menunjukkan bagaimana Hadi Awang tidak memahami geopolitik dunia dan perkembangan Islam kontemporari.

PAS, tolonglah pecat Hadi Awang !

_____________________________________________________________________

@RaheemArshavin

Facebook Comments

About The Author

Leave a Reply