Chow Kon Yeow: PKR Akan Kemukakan Pengganti Dr Afif Bahardin | Malaysia News

Chow Kon Yeow: PKR Akan Kemukakan Pengganti Dr Afif Bahardin

Kuala Lumpur, MTN – Parti Keadilan Rakyat (PKR) Pulau Pinang akan mengemukakan satu nama untuk mengisi kekosongan jawatan exco Pulau Pinang yang sebelum ini disandang Dr Afif Bahardin.

Pemangku Pengerusi PKR Pulau Pinang Muhammad Bakhtiar Wan Chik berkata pihaknya sudah berbincang dengan pimpinan pusat dan Ketua Menteri Chow Kon Yeow berhubung kekosongan jawatan Pengerusi Jawatankuasa Pertanian dan Industri Asas Tani, Pembangunan Desa dan Kesihatan Pulau Pinang itu.

“Hanya seorang saja nama calon akan diberikan oleh PKR untuk mengisi kekosongan jawatan exco itu. Kita tunggu Ketua Menteri buat pengumuman berhubung perkara ini, ” katanya kepada Bernama ketika ditanya berhubung perkembangan perkara berkenaan di George Town, hari ini.

Rabu lepas, Dr Afif yang juga Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Seberang Jaya mengumumkan peletakan jawatannya sebagai exco Pulau Pinang.

Semalam, Chow menegaskan kekosongan bagi jawatan exco itu hanya akan diisi oleh calon daripada PKR berdasar status quo dan tidak akan menerima cadangan pencalonan daripada parti lain untuk mengisi kekosongan berkenaan.[Bernama]

Facebook Comments