Melarikan Diri Dari Malaysia, Jho Low Bersembunyi Di Markas Covid-19 | Malaysia News

Melarikan diri dari Malaysia, Jho Low Bersembunyi di Markas Covid-19

Melarikan diri dari Malaysia, Jho Low Bersembunyi di Markas Covid-19

Kuala Lumpur, MTN – Ketua Polis Negara Tan Sri Abdul Hamid Bador berkata satu notis merah untuk mengesan dan menangkap ahli perniagaan Malaysia yang paling dikehendaki, Low Taek Jho atau Jho Low, telah dikeluarkan oleh Interpol. Malah notis merah tidak boleh diterbitkan, tetapi terhad kepada pengedaran dalam agensi penguatkuasaan undang-undang.

“Pemberitahuan merah sebenarnya wujud dan didaftarkan (Jho Low). jadi parti itu mengatakan tidak ada pemberitahuan merah dan sila berjumpa dengan saya di pejabat. “Pemberitahuan telah dikeluarkan (Interpol) dan dia didaftarkan pada notis itu untuk segera ditahan,” katanya.

Tetapi apabila ditanya sama ada agen perisik dapat mengesan kehadiran Jho Low mengenai Jhi Low, Hamid Bador berkata ahli perniagaan itu sebelum ini berada di Wuhan, China.

“Dia sebelum ini dijumpai bersembunyi di Wuhan, menurut kecerdasan antarabangsa, tetapi tidak ada maklumat baru-baru ini mengenai sama ada dia melarikan diri setelah penyebaran Covid-19,” katanya.

“Jika dia datang ke Malaysia, Kementerian Kesihatan Malaysia akan memberi rawatan terbaik kerana kami telah terbukti berkesan dalam mengubati 9 positif Covid-19 setakat ini,” jelasnya.

Facebook Comments

About The Author

Leave a Reply