Siti Nurhaliza Tidak Sedar Akaun Instagramnya 'disekat' Aishah | Malaysia News

Siti Nurhaliza tidak sedar akaun Instagramnya ‘disekat’ Aishah

Siti Nurhaliza tidak sedar akaun Instagramnya ‘disekat’ Aishah

MTN – Siti Nurhaliza Tarudin mengakui dia tidak sedar akaun Instagram miliknya disekat penyanyi Aishah secara tidak sengaja.

Bagaimanapun penyanyi nombor satu negara itu enggan memanjangkan isu tersebut memandangkan dia sendiri tidak sempat untuk memegang atau memeriksa telefon bimbitnya.

“Saya sebenarnya tak nak perbesarkan isu ni. Saya pun tak tau nak cakap apa.

“Memang saya tak periksa pun (Aishah sekat) sebab ada kalanya saya sendiri tak sempat nak pegang dan periksa telefon genggam,” katanya.

Siti Nurhaliza berkata demikian pada majlis pelancaran single dan video muzik lagu kanak-kanak Medley Klasik Siti 1 di Skypark Cyberjaya hari ini.

Pada majlis sama, Beautisiti x Wonderlab turut melancarkan produk Beaukids selain diadakan sambutan ulang tahun ketiga anak sulung Siti Nurhaliza iaitu Siti Aafiyah Khalid.

Semalam Malaysiakini melaporkan Aishah – atau nama penuhnya Wan Aishah Wan Ariffin – mengakui dia secara tidak sengaja menyekat akaun Instagram penyanyi Kesilapanku Keegoanmu itu susulan terlalu banyak pihak mengecam nyanyiannya pada program Separuh Akhir Muzik Muzik 35 (SFMM35) tahun lalu.

Pada SFMM35 itu, Aishah menggantikan tempat Siti Nurhaliza untuk menyampaikan lagu Aku Bidadari Syurgamu.

Aishah dikritik kerana nyanyiannya yang dikatakan tidak disampaikan dengan baik.

Perkara luar jangka

Katanya, dia berbuat demikian kerana tidak mahu memeningkan kepala selepas menerima ‘berbakul-bakul’ kecaman diterima menerusi sebuah akaun Instagram yang disangka akaun palsu Siti Nurhaliza.

Namun dia hanya menyedari akaun tersebut sebenarnya adalah akaun rasmi Siti Nurhaliza selepas dimaklumkan seseorang menerusi Direct Message di Instagram.

Aishah, 56, juga berkata dia sudah lama tidak lagi menyekat akaun Siti Nurhaliza selain berkongsi gambar hadiah pemberian ibu Siti Aafiyah itu di Instagram miliknya malam tadi sebagai bukti.

Pada masa sama, penyanyi Janji Manismu itu langsung tidak mempunyai sebarang masalah dengan Siti Nurhaliza.

Siti Nurhaliza, 42, berkata apa yang berlaku adalah hal di luar jangka dan beranggapan isu tersekat seseorang di Instagram adalah perkara biasa.

“Tapi biasalah… kadang-kadang kita sendiri pun pernah tidak sengaja sekat akaun Instagram orang.

“Bagi saya itu perkara biasa. Mungkin tak perasan. Tapi apa yang penting bagi saya, kita saling menghargai.

“Bila saya baca (artikel Aishah), baru saya tahu fasal isu ini. Sebelum ini, saya cari pun tak jumpa (Instagram Aishah),” katanya. [mk]

Facebook Comments

About The Author

Leave a Reply