Speedhome Menawarkan Penginapan Percuma Selama Sebulan | Malaysia News
February 24, 2024

Speedhome Menawarkan Penginapan Percuma Selama Sebulan

Speedhome Menawarkan Penginapan Percuma Selama Sebulan

Speedhome menawarkan penginapan percuma selama sebulan untuk pesakit perubatan Covid-19 di KL, Putrajaya, Selangor

Kuala Lumpur MTN – Speedhome hari ini menawarkan penginapan tanpa penginapan selama sebulan di hartanah sewa di 11 buah hospital di Kuala Lumpur, Putrajaya dan Selangor untuk Covid-19 frontliners.

Speedhome, yang merupakan platform penyambung tuan tanah kepada penyewa, mengatakan penginapan bebas-sewa ini untuk kakitangan perubatan di 11 buah hospital itu ditawarkan dengan harapan mereka perlu melawati jarak yang lebih pendek dan dapat berehat lebih jauh.

Ketua Pegawai Eksekutif Speedhome, Wong Whei Meng berkata terdapat peningkatan permintaan dari kakitangan perubatan untuk penginapan pendek di hartanah sewa di Lembah Klang.

“Kami telah melihat lonjakan permintaan pegawai perubatan bagi sewa jangka pendek, saya percaya ini kerana mereka dipindahkan dari negeri lain atau hanya ingin mengurangkan masa perjalanan untuk memaksimumkan masa pengisian mereka.”

“Pada masa krisis, kita mesti berdiri bersama dan berjuang dengan cara ini. Setiap sedikit membantu. Kami berharap Speedhome dapat menyumbang ke arah melengkapkan lengkung dengan memastikan frontliner perubatan kami berhak untuk mengurangkan masa keletihan daripada tekanan kerja dalam setiap cara yang mungkin, “katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Menurut Speedhome, 11 buah hospital itu adalah kerajaan yang ada dalam senarai 26 Februari yang ditetapkan untuk menangani kes-kes Covid-19, iaitu di Kuala Lumpur (Hospital Kuala Lumpur, Pusat Perubatan Universiti Malaya), Putrajaya (Hospital Putrajaya) dan Selangor (Hospital Tengku Ampuan Rahimah Klang, Hospital Ampang, Hospital Selayang, Hospital Serdang, Hospital Sungai Buloh, Hospital Shah Alam, Hospital Kajang, Hospital Banting).

Untuk mengambil tawaran penginapan percuma oleh Speedhome, kakitangan perubatan dari 11 hospital pemeriksaan dan rawatan Covid-19 yang ditetapkan akan sama ada mengisi borang di laman web Speedhome atau halaman Facebook Speedhome secara langsung.

Butiran yang perlu mereka letakkan ialah “wira Covid-19”, maklumat peribadi mereka dan hospital mereka berkhidmat.

Wong mendesak semua tuan tanah untuk menyertai platform Speedhome untuk memberi bantuan kepada kakitangan perubatan, sambil menyatakan bahawa kakitangan kesihatan itu mempertaruhkan nyawa mereka untuk pesakit dan memerlukan rehat yang selesa.

Speedhome juga menegaskan bahawa kakitangan perubatan menyedari kebersihan diri mereka dan akan menerima latihan untuk menjalankan pembasmian kuman dan menjauhkan sosial, dengan menyatakan bahawa tuan-tuan tanah tidak perlu terlalu paranoid tentang penyediaan harta mereka untuk mereka tinggal.

Speedhome juga menunjukkan montaj gambar yang termasuk slogan kakitangan perubatan Malaysia “Saya tinggal di tempat kerja untuk anda, Anda tinggal di rumah untuk kami. #StayHome #DudukRumah “, rayuan yang dibuat oleh Covid-19 kepada rakyat Malaysia untuk kekal di rumah semasa perintah kawalan gerakan kerajaan untuk memperlahankan penyebaran Covid-19.

Mengawal slogan kakitangan perubatan, Speedhome menunjukkan gambar individu yang memegang poster yang mengandungi slogan “Anda menjaga kami, Speedhome menjaga anda”.

Speedhome, yang mengatakan ia mempunyai lebih daripada 56,000 penyenaraian hartanah dan 63,000 penyewa berpotensi dalam pangkalan datanya, menyatakan perubahan tingkah laku dalam prospektif penyewa baru-baru ini.

Speedhome berkata penyewa prospektif kini memilih untuk melihat hartanah sewa secara visual melalui penggunaan ciri baru syarikat ini bulan “Ciri Melihat Tanpa Hubungan”, bukannya secara fizikal ke rumah yang mereka berminat untuk menyewa.

“Ini telah membolehkan tuan-tuan tanah dan penyewa untuk terus berurusniaga dalam tempoh yang sukar ini yang mematuhi mantra menjauhkan sosial.

“Untuk ini untuk bekerja, penyewa yang menyewa rumah melalui Ciri Melihat Tanpa Hubungan kami dijamin dengan pengembalian penuh 100 peratus jika tontonan maya tidak secara tepat mencerminkan keadaan sebenar rumah. Ini memberi keselesaan kepada semua pihak untuk berurus niaga, “kata syarikat itu.

Hari ini, OYO Malaysia juga mengumumkan bahawa kakitangan penjagaan kesihatan yang menghidapi kes-kes Covid-19 boleh menginap secara percuma di tiga hotel rakan kongsi syarikat yang berada dalam radius lima kilometer Hospital Kuala Lumpur, Hospital Shah Alam di Selangor dan Hospital Tuanku Jaafar di Seremban, Negeri Sembilan sehingga 14 April.

Pada 23 Mac, Yayasan ECM Libra dan hotel Ormond Group berkata ia akan menyediakan penginapan percuma selama 30 hari untuk kakitangan Hospital Kuala Lumpur melalui semua 130 bilik di hotel terdekat Tune Hotel PWTC dengan sarapan percuma.

Pesanan kawalan pergerakan kerajaan untuk memperlahankan penyebaran Covid-19 pada mulanya ditetapkan mulai dari 18 Mac hingga 31 Mac, tetapi pesanan itu diperpanjang hingga 14 April.

Sehingga hari ini, statistik Kementerian Kesihatan menunjukkan bahawa kes tertinggi kes disahkan Covid-19 telah direkodkan di Selangor pada 435 kes, diikuti oleh Kuala Lumpur (270), Johor (196), Sabah (170), Perak (128), dan Negeri Sembilan (123).

Facebook Comments

About The Author

Leave a Reply