SPRM Nafikan Menutup Akun Rasmi Di Twitter | Malaysia News

SPRM Nafikan Menutup Akun Rasmi di Twitter

SPRM Nafikan Menutup Akun Rasmi di Twitter

Kuala Lumpur, MTN – Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) menafikan pihaknya telah menutup akaun rasmi di Twitter, sebaliknya menjelaskan berlaku masalah teknikal terhadap akaun tersebut.

Justeru, SPRM berkata pihaknya telah membuat laporan kepada pihak Twitter semalam dan isu itu kini dalam proses pemulihan dan penambahbaikan.

“Berhubung dakwaan akaun rasmi Twitter SPRM @SPRMMalaysia dinyahaktifkan, SPRM ingin menjelaskan perkara tersebut berpunca daripada isu teknikal di pihak Twitter sejak semalam.

“Oleh yang demikian, dakwaan sesetengah pihak yang menyatakan SPRM menutup akaun rasmi Twitter suruhanjaya ini adalah tidak benar,” kata suruhanjaya itu dalam kenyataan hari ini.

SPRM juga menyuarakan penghargaan terhadap keprihatinan semua pihak tetapi berharap semua pihak tidak membuat apa-apa spekulasi, terutama melibatkan imej dan integriti suruhanjaya itu.

Setakat jam 8.40 pagi hari ini, pemeriksaan mendapati akaun tersebut masih belum dibuka semula.

Isu itu mengundang perhatian sejak Isnin dengan ramai pengguna Twitter, termasuk sejumlah ahli politik, membangkitkan tentang akaun rasmi SPRM yang telah “dinyahaktif”.[mk]

Facebook Comments

About The Author

Leave a Reply