Vanessa Angel Menjadi Orang Paling Dicari Di Google Malaysia 2019 | Malaysia News

Vanessa Angel Menjadi Orang Paling Dicari di Google Malaysia 2019

Vanessa Angel Menjadi Orang Paling Dicari di Google Malaysia 2019

Google Malaysia telah menerbitkan kata-kata yang paling dicari di kalangan pengguna pada tahun 2019. Dalam kategori carian rakyat, pelakon Indonesia Vanessa Angel yang namanya sebenarnya Vanesza Adzania muncul sebagai orang yang paling dicari.

Data Google Trends menunjukkan bahawa carian Vanessa meningkat pada bulan Januari tahun ini. Ini mungkin kerana laporan berita yang mengatakan bahawa Vanessa ditangkap kerana didakwa terlibat dalam skim pelacuran online.

Laporan itu melaporkan bahawa Vanessa ditangkap di sebuah bilik hotel di Surabaya, di mana dia meminta bayaran dari kliennya dalam jumlah IDR 80 juta atau sekitar RM 23,693 untuk khidmatnya.

Pada bulan Jun, Vanessa dijatuhi hukuman 5 bulan penjara kerana mengedarkan kandungan tidak sesuai yang berkaitan dengan perkhidmatan pelacuran yang ditawarkan. Dia dilaporkan mengiklankan perkhidmatannya ke germo dengan menghantar foto-foto yang agak lucah melalui WhatsApp. Germo kemudian mengatur Vanessa untuk bertemu dengan pelanggan.

Angka-angka lain pada senarai carian orang ramai adalah selebriti yang mempunyai masalah perkahwinan. 10 teratas termasuk PU Abu Sufyan, seorang pendakwah TV yang terlibat dalam kontroversi untuk menceraikan isteri hamilnya untuk berkahwin dengan wanita lain. Tambahan pula, aktres Hong Kong, Jacqueline Wong terperangkap dalam skandal cinta dengan penyanyi Andy Hui, yang berkahwin dengan pelakon Sammi Cheng.

Senarai nama ini termasuk penyanyi Singapura Aliff Aziz kerana hubungannya, menjadikan “Aliff Aziz Curang lagi” salah satu carian yang popular.

Facebook Comments

About The Author

Leave a Reply