MHD Malaysia: 'Pembaharuan Harapan' Di Tahun Tikus Dengan Karya Seni | Malaysia News

MHD Malaysia: ‘Pembaharuan Harapan’ di Tahun Tikus dengan Karya Seni

Kuala Lumpur, MTN – MOËT Hennessy Diageo (MHD) Malaysia memulakan Tahun Tikus dengan kempen perayaan ‘Pembaharuan Harapan’.

Jenama cognac Perancis telah bekerjasama dengan artis kontemporari Cina yang terkenal, Zhang Huan untuk menghormati keindahan kitar semula pembaharuan alam semula jadi melalui karya seni yang tersendiri yang menggambarkan eaux-de-vie jenama Perancis untuk ‘air kehidupan’, sebagai metafora untuk Tahun Baru.

Karya seni bertajuk Spheres of Hope menggambarkan dreamscape resonans yang memancarkan sinar yang berkilauan dan tafsiran yang menguasai kitar alam yang tidak terhingga.

Lukisan yang terang juga dipaparkan pada beberapa botol edisi terhad yang direka khas untuk musim perayaan.

Artis itu menjelaskan: “Eaux-de-vie Hennessy adalah inspirasi langsung untuk karya seni saya. Saya melihat setiap eaux-de-vie seperti sel individu, dan mereka bersama-sama membuat sesuatu yang unik.

“Jika anda melihat dengan teliti, di dalamnya, anda dapat melihat bekas lampu Cina merah, anggur dan anggur ambar.

“Sinergi antara Hennessy dan China berakar umbi dalam pemahaman keharmonian serta suasana perayaan yang kita perayaan pada Tahun Baru. Bahasa visual ini menggunakan warna yang kuat untuk menyatakan kegembiraan semangat. ”

Mengulas mengenai cabaran kerja yang ditugaskan itu, Zhang berkata: “Saya tertarik dengan mistik jenama dan saya ingin tahu mengenai proses pembuatan cognac.

“Cabaran terbesar adalah bagaimana untuk menggabungkan semangat dan jiwa Hennessy dengan falsafah Cina purba, dan menyatakan idea kitaran tanpa henti alam semesta menerusi seni saya.

“Malah, sel hidup dalam lukisan itu juga merupakan metafora bagi setiap individu yang ada di alam semesta. Harapan saya bahawa saya dapat mengungkapkan kehidupan ‘perkara-perkara biasa’ melalui bentuk universal dalam ciptaan saya.

“Ini adalah air kehidupan, pada tahap yang paling asas, selular: ia mewakili kebebasan, harapan, kemakmuran dan penuaian. Mereka boleh membawa keinginan dan rahmat orang, termasuk saya. ”

Pada pelancaran kempen ‘Pembaharuan Harapan’ di Plaza Arkadia di Desa Parkcity, Hennessy menambah semangat perayaan untuk perayaan dengan bekerjasama dengan pereka landskap Malaysia Lim In Chong untuk mewujudkan Garden of Hope – pemasangan yang direka dan dibina khas untuk Hennessy, dengan 12 pokok memegang sfera berwarna individu yang diilhamkan oleh warna karya seni Zhang.

Pengarah Urusan MHD Malaysia, Thomas Bouleuc berkata: “Setiap tahun, bandar-bandar di dunia bersinar dengan tanglung merah yang menyambut permulaan Tahun Baru Imlek. Ini adalah perayaan awal yang baru dan pergerakan kekal yang Hennessy memeluk dengan murah hati.

“Inilah yang kami mahu meraikan sambutan yang sangat bermakna ini.”

Pengunjung ke Plaza Arkadia akan dapat pengalaman kedua-dua karya seni oleh Zhang dan Lim sehingga 8 Feb.

Karya seni Zhang juga dipaparkan pada promosi dan publisitas Hennessy sepanjang kempen dan di tapak mikro yang dibangunkan khas oleh Hennessy untuk perayaan.

Facebook Comments
Share on:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •