Takiyyudin: PAS Akan Memberikan Undi Keyakinan Pada Tun M | Malaysia News

Takiyyudin: PAS Akan Memberikan Undi Keyakinan pada Tun M

Takiyyudin: PAS Akan Memberikan Undi Keyakinan pada Tun M

Kuala Lumpur, MTN – Parti Islam Malaysia (PAS) akan memberikan undi keyakinan kepada Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad pada sesi parlimen yang bermula pada bulan Mac.

Menurut Setiausaha Agung PAS, Datuk Takiyuddin Hassan, tindakan yang diambil oleh PAS adalah bertujuan untuk meringankan keadaan selepas beberapa khabar angin telah dibangkitkan oleh pihak-pihak tertentu yang tidak puas hati dengan Perdana Menteri.

“Mesyuarat itu telah memutuskan bahawa Ahli Parlimen PAS akan membawa usul keyakinan kepada Perdana Menteri di Parlimen, pada mesyuarat berikutnya. Pas MP akan membawa, sokongan yang akan kita lihat di Parlimen, “katanya.

“Kami sedang mengamuk kerana tidak puas hati dengan PM, tetapi tanpa suara tidak percaya, mereka yang tidak berpuas hati mesti membawa undi tidak percaya,” katanya.

Di samping itu, Takiyuddin juga menegaskan bahawa gerakan MP PAS bukanlah satu bentuk tindak balas terhadap suara Perdana Menteri yang tidak percaya walaupun ia telah dibincangkan secara panas selama lebih dari satu tahun.

“Ini bukan jawapan kepada undi tidak percaya. Apabila undi tanpa kepercayaan dicapai, kami membawa undi kepercayaan. “Jika ada usul untuk tidak mempercayai, maka kita boleh membatalkan usul itu, kita menolak usul itu,” katanya.

Facebook Comments

About The Author

Leave a Reply