Lim Guan Eng: PH Adalah Satu-satunya Gabungan Yang Mewakili Rakyat, Menolak Pelampau Perkauman Dan Ekstrimis Agama | Malaysia News

Lim Guan Eng: PH Adalah Satu-satunya Gabungan yang Mewakili Rakyat, Menolak Pelampau Perkauman dan Ekstrimis Agama

Lim Guan Eng

Lim Guan Eng: PH Adalah Satu-satunya Gabungan yang Mewakili Rakyat, Menolak Pelampau Perkauman dan Ekstrimis Agama

Kuala Lumpur, MTN – Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng, Lim Guan Eng berkata bahawa PH adalah satu-satunya pilihan yang mewakili semua rakyat Malaysia dan menolak pelampau perkauman dan agama yang cuba mendapatkan semula kuasa selepas hilang kerana rasuah dan salah urus ekonomi dengan mensasarkan bukan Melayu dan bukan Islam .

“PH mahukan kebajikan bersama yang eksklusif kepada satu kumpulan sahaja. Pada masa itu bukan sahaja Melayu dan bukan Islam tetapi semua rakyat Malaysia terpaksa teguh berdasarkan demokrasi, kedaulatan undang-undang, prestasi dan integriti yang menghormati dan melindungi rakyat, tanpa mengira kaum, agama, geografi dan demografi. Menjadi merendah diri adalah lebih baik daripada menghadapi konfrontasi, “katanya.

Beliau berkata kesederhanaan menjadikan rakyat Malaysia lebih kuat bukan sahaja dengan bekerja sama untuk menyelesaikan masalah sebagai negara dan sebagai sebuah negara,

“Fokus utama DAP adalah untuk sentiasa membantu ibu bapa melindungi keluarga mereka, meningkatkan ekonomi mereka, mengurangkan kos mereka, mewujudkan taraf hidup yang lebih tinggi dan memastikan masa depan yang lebih baik untuk anak-anak mereka supaya mereka dapat hidup lebih baik daripada ibu bapa mereka, “katanya.

Facebook Comments

About The Author

Leave a Reply