William Leong: Anwar Individu Yang Membentangkan Rancangan Malaysia Ke-12 | Malaysia News

William Leong: Anwar Individu yang Membentangkan Rancangan Malaysia ke-12

Kuala Lumpur, MTN – Anggota Parlimen Tanjong, Malim Chang Lih Kang, berkata peralihan Mei memberi masa yang mencukupi bagi penjawat awam untuk menyesuaikan diri dengan kepimpinan baru.

Sementara itu, penganjur forum selayang dan penyokong undang-undang William Leong berpendapat presiden PKR harus menjadi PM semasa pembentangan Rancangan ke-12 Malaysia, yang dijangka berlaku pada suku ketiga tahun ini.

“Rancangan ke-12 Malaysia adalah penting, meliputi 2020 hingga 2025. Anwar mestilah orang yang membentangkan Rancangan ke-12 Malaysia kerana ini akan menjadi pelan pembaharuannya sebagai perdana menteri,” kata Leong.

Profesor seni bina Tajuddin Rasdi adalah satu-satunya panelis bukan ahli politik malam tadi.

Tidak seperti yang lain, Tajuddin tidak mencadangkan tarikh peralihan atau calon PM tetapi berkata perdana menteri akan datang mewakili “semua rakyat Malaysia”.

Wong, Nik Nazmi, Chang dan Leong difahamkan mempunyai hubungan rapat dengan Anwar di PKR.

Walaupun Mahathir berulang kali berjanji untuk menyerahkan pejabat Perdana Menteri kepada Anwar, beliau enggan berkomitmen pada tarikh yang jelas.

Sebaliknya, beliau berkata ia hanya akan dilakukan selepas menyelesaikan “masalah utama” yang dihadapi negara.

Petunjuk terbaru mengenai masalah ini berlaku selepas Malaysia menganjurkan Sidang Kemuncak Kerjasama Ekonomi Asia Pasifik (APEC), yang dijadualkan berlangsung pada bulan November.

Facebook Comments