56 Peratus Daripada Rakyat Menolak Muafakat Nasional Buatan Tun M | Malaysia News

56 peratus daripada Rakyat Menolak Muafakat Nasional Buatan Tun M

56 peratus daripada Rakyat Menolak Muafakat Nasional Buatan Tun M

Kuala Lumpur, MTN – Sebanyak 56 peratus rakyat Malaysia menyatakan penentangan terhadap cadangan Muafakat Nasional (MN) untuk bekerjasama dengan Tun Dr Mahathir Mohamad.

Bukan itu sahaja, pemilihan atau pemilihan yang dilakukan melalui rangkaian sosial Facebook dengan akaun Pemuda UMNO Malaysia, Datuk Dr. Asyraf Wajdi juga menyatakan bahawa kebanyakan masyarakat menolak jika MN dan Dr. Mahathir mahu bekerjasama dengan Presiden PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim dan parti DAP.

Pungutan suara itu dianggarkan diikuti oleh 102,000 orang netizens dalam menjalankan pungutan suara atau tinjauan pendapat.

Dari hasil tinjauan itu dilihat bahawa sebanyak 56 peratus menolak Dr. Mahathir, Anwar dan parti cauvinis DAP, manakala 44 peratus menyifatkannya sebagai adil.

Menurut Dr. Assyraf, jumlah itu, 9,700 orang netizens turut mengulas mengenai tweet marah dan menolak dua pemimpin yang berkaitan dengan DAP.

“Terima kasih kepada lebih daripada 102,000 orang yang mengundi dan hampir 10,000 yang mengulas mengenai tinjauan ini,” katanya.

“Dari semua komen dan pandangan, mungkin dapat disimpulkan beberapa penemuan yang MN tidak bersetuju dengan salah satu daripada dua pihak termasuk DAP,” katanya.

Bukan itu sahaja, pada hari Isnin. Asyaf juga memuat naik tinjauan pendapat bertajuk, The Face of Opportunity Nasional dengan kerjasama Tun DR. Mahathir, menolak Datuk Seri Anwar Ibrahim dan DAP?

Akibatnya, kebanyakan orang marah dan menolak Dr Mahathir, Anwar dan DAP.

Masyarakat tidak mahu Muafakat Nasional berkolaborasi dengan mana-mana pihak jika berkaitan dengan DAP.

Rakyat juga mahu Muafakat Nasional (UMNO dan Pas Unifikasi) diperkuat dan diperkuat untuk mewakili suara rakyat tanpa menjadi alat bagi mana-mana pihak.

Dr. Ashraf kemudiannya mengucapkan terima kasih kepada semua yang mengundi dan berkongsi pendapat mereka dan berjanji untuk membawa parti itu ke tahap tertinggi. Status ini juga dikongsi oleh 1,000 orang netizens.

Facebook Comments

About The Author

Leave a Reply