Lokman Noor: ‘Saya Hanya Dedah Pengkhianatan Presiden Umno’ | Malaysia News
Notice: sanitize_url is deprecated since version 2.8.0! Use esc_url_raw() instead. in /home/kulf6423/public_html/malaysiatopnews.com/wp-includes/functions.php on line 4652

Lokman Noor: ‘Saya Hanya Dedah Pengkhianatan Presiden Umno’

Kuala Lumpur, MTN – Bekas Anggota Majlis Tertinggi Umno (MT) Lokman Noor Adam berkata beliau mempertahankan tindakannya untuk mendedahkan audio yang dikatakan oleh usaha Presiden Umno Dr. Ahmad Zahid Hamidi untuk menjalin kerjasama dengan Perdana Menteri Dr Mahathir Mohamad.

Di samping itu, beliau juga mengatakan bahawa dia tidak melakukan apa-apa atau apa-apa yang akan mendedahkan rahsia parti kepada orang ramai.

“Kemarahan awam saya adalah bahawa presiden cuba mengkhianati parti itu dengan memaksa 3.7 juta anggota Umno untuk menerima Tun Dr Mahathir (Mohamad) sebagai Pengerusi Kebangsaan Pakatan baru. Umno adalah salah satu daripada parti komponennya,” katanya pada sidang akhbar yang disiarkan di Facebook dia.

Spekulasi tentang Perhimpunan Nasional atau kerjasama untuk membentuk kerajaan gabungan diperkenalkan oleh Lokman pada 3 Februari.

Lokman juga mengkritik Zahid kerana lemah kerana dia mahu bekerjasama dengan Mahathir untuk membentuk kerajaan campuran.

Dalam video yang dihantar kepada media, Lokman juga memetik ucapan Zahid.

Beliau mendedahkan bahawa Zahid dimaklumkan dalam satu mesyuarat jawatankuasa perhimpunan Muafakat Nasional bahawa beliau telah memberikan empat alasan untuk kerjasama yang akan diadakan.

Pada 7 Februari, Majlis Tertinggi Umno memecat Lokman kerana mengkritik kepimpinan parti.

Walau bagaimanapun, Lokman mendakwa bahawa cadangan untuk menubuhkan Perikatan Kebangsaan kini dibatalkan selepas mencetuskan kontroversi.

Tetapi beliau berkata usaha sedang dilakukan untuk membentuk gabungan di Perhimpunan Nasional untuk menyokong perdana menteri.

“Selepas pertemuan dengan saya dipecat, Zahid telah melobi beberapa orang untuk mendapatkan akaun (bersumpah) untuk menyokong Mahathir,” kata Lokman.

Facebook Comments