Orange 13 Nafikan Demonstrasi Peralihan Tun M Ke Anwar Ibrahim | Malaysia News

Orange 13 Nafikan Demonstrasi Peralihan Tun M ke Anwar Ibrahim

Orange 13 Nafikan Demonstrasi Peralihan Tun M ke Anwar Ibrahim

Kuala Lumpur, MTN – NGO pro-PKR menafikan bahawa ia akan mengadakan demonstrasi dengan menuntut perpindahan kuasa antara Perdana Menteri Dr Mahathir Mohamad dan Presiden PKR Anwar Ibrahim di Putrajaya.

Setiausaha Orange 13, Afzainizam Rahman berkata poster yang memperlihatkan “setan jahat yang menuntut Peralihan Kuasa PM8” yang beredar di media sosial adalah palsu.

Menurut poster, demonstrasi itu dianjurkan bersama oleh Otai Reformasi, Anwar Ibrahim Club (AIC) dan Orange 13 Malaysia.

Demonstrasi itu dijangka diadakan di Yayasan Kepemimpinan Perdana, di mana Majlis Presiden Pakatan Harapan akan mengadakan pertemuan malam ini.
Sebelum ini, enam pemimpin PH akan mengadakan mesyuarat untuk membincangkan isu peralihan kuasa.

Poster juga memaparkan gambar beberapa ahli politik.

Mereka termasuk bekas senator dan bekas senator Anwar Mohamad Ezam Mohamad Nor, ahli lembaga Ijok, Dr. Idris Ahmad, bekas Naib Presiden Pemuda PKR Fariz Musa, Ahli Parlimen Selayang William Leong dan aktivis Khairul Anuar Ahmad Zainuddin, yang juga dikenali sebagai Jonah.

“Ini adalah tindakan terdesak oleh mereka yang sanggup melakukan fitnah untuk tujuan merosakkan reputasi dan reputasi Datuk Seri Anwar Ibrahim dan individu dan NGO yang menyokongnya.

“Permainan politik terdesak, menjijikkan dan kotor ini adalah untuk mencipta dan mencipta benturan, ketegangan dan perselisihan antara Tun Dr Mahathir Mohamad dan Datuk Seri Anwar Ibrahim dengan niat untuk menggagalkan peralihan Perdana Menteri kepada keamanan dan keharmonian,” katanya.

Facebook Comments

About The Author

Leave a Reply