Afif Bahardin Mengaku Kecewa Dengan Surat Majlis Disiplin PKR | Malaysia News

Afif Bahardin Mengaku Kecewa dengan Surat Majlis Disiplin PKR

Afif Bahardin Mengaku Kecewa dengan Surat Majlis Disiplin PKR

Kuala Lumpur, MTN – Bekas timbalan ketua Pemuda PKR (AMK), Dr Afif Bahardin, mengakui kekecewaan terhadap surat protes daripada majlis disiplin yang menuduhnya melakukan pelanggaran pada kongres tahun lepas.

Timbalan Ketua Cawangan Permatang Pauh berkata beliau baru sahaja menerima surat ini petang ini dan difahamkan beberapa pemimpin AMK lain menerima surat yang sama. Bagaimanapun, dia tidak pasti siapa yang menerima surat itu.

“Saya tidak pasti siapa yang mendapat surat itu, dan saya juga tidak boleh mengatakannya. Bagi saya yang menerima surat ini adalah ahli PKR, saya berhubung dengan kawan-kawan lain untuk menentukan berapa ramai yang menerima surat ini,” katanya.

“Saya perlu bercakap dengan rakan-rakan lain untuk menyiasat dakwaan yang dibawa oleh Lembaga Tatatertib PKR terhadap saya dan rakan-rakan saya kerana kami diberi 14 hari untuk menjawab surat itu,” katanya.

Dalam Pemberitahuan Pemberitahuan Pertikaian PKR bertarikh 20 Februari dan ditandatangani oleh Pengerusi Lembaga Pengungsi PKR, Ahmad Kasim, Afif didakwa sabotaj dengan memicu dan / atau penyebab bersekutu yang menyebabkan pergolakan dan pergolakan di 2019 Kongres Kebangsaan AMK.

Adalah diketahui bahawa kongres itu diadakan di Pusat Dagangan Antarabangsa Melaka (MITC), Ayer Keroh, pada 6 Disember tahun lepas.

Aifif dituduh melakukan kekacauan dengan niat mengganggu kongres. Afif, yang juga ketua Jawatankuasa Pertanian dan Pertanian, Jawatankuasa Pembangunan dan Kesihatan Desa di Pulau Pinang, berkata ini adalah kali pertama isu itu telah dibangkitkan.

Sebelum ini, beliau berkata tidak ada komunikasi yang mengatakan bahawa beliau telah membuat kesilapan sejak kongres itu.

Menurut Afif, beliau tidak lagi berada dalam barisan kepimpinan parti dan kehadirannya di kongres hanyalah pemerhatian yang diberikan oleh sekretariat parti.

“Jadi, saya didakwa oleh ejen disiplin, dan saya tidak tahu motif dan siapa pengadu.

“Saya tidak tahu dan soalan ini mesti ditujukan kepada parti dan majlis disiplin,” katanya.

Facebook Comments

About The Author

Leave a Reply