Pandemik Covid-19, Para Perompak Ditengah Bencana | Malaysia News

Pandemik Covid-19, Para Perompak Ditengah Bencana

Pandemik Covid-19, Para Perompak Ditengah Bencana

Kuala Lumpur, MTN – Masih ada orang yang cuba menunggang masa-masa sulit seperti ini dengan kesanggupan berbuat apa saja demi mendapatkan faedah material dan bukan material.
Siapa mereka (perompak-perompak ini)?
Pertama, Kabinet Pengkhianatan Nasional (PN) yang diketuai oleh Muhyiddin Yassin. Gabungan pengkhianat ini cuma bertujuan untuk mengabsahkan kuasa mereka sepanjang pandemik Covid-19 dengan menjanjikan sebanyak mungkin bantuan kepada rakyat. Namun sehingga sekarang, belum ada bantuan yang telah disampaikan.
Walaupun sebenarnya apa yang diperlukan oleh rakyat bukan hanya sekadar bantuan kewangan. Lebih penting daripada itu adalah jaminan ketersediaan makanan, keselamatan pekerjaan dan kemudahan perdagangan. Ini kerana ketiga-tiganya adalah modal dasar bagi orang-orang kecil untuk terus bertahan hidup.
Kedua, ahli politik gila perhatian (rent seeker). Tidak sukar untuk menyebut salah seorang daripada mereka yang orientasinya adalah wang. Ya, sebagai contoh Azmin Ali.
Siapa yang tidak kenal Azmin Ali ini? Sekiranya ada orang yang belum kenal, Azmin Ali telah lama dikenali sebagai mafia projek-projek besar harta persendirian seperti perumahan.
Kemudian, Azmin Ali dilantik sebagai Ketua Jawatan Khas Bekalan Makanan yang bertanggungjawab (memastikan) bekalan makanan mencukupi semasa Perintah Kawalan Pergerakan (Lockdown).
Sudah tentu sekali pandang tugasnya kelihatan seperti sangat mulia. Tetapi apa yang berlaku sebenarnya hanyalah usaha mencari keuntungan yang dibuat oleh Azmin Ali dan sekutu-sekutunya.
Jika anda tidak percaya, anda semua boleh mengesan (menjejak) mana-mana syarikat yang terlibat dalam rantaian Bekalan Makanan. Saya Haqqul Yaqin, pasti ada syarikat Azmin atau rakan sekerja yang sedang bermain dan mencari untung dalam projek tersebut. (Saya telah mengenali watak licik Azmin Ali sejak 5 tahun lalu).
Yang ketiga atau perompak terakhir pastinya seorang ahli politik Barisan Nasional yang berusaha menarik simpati dalam suasana yang sukar ini. Bukannya ikhlas dalam membantu rakyat berurusan dengan Covid-19, Barisan Nasional sebenarnya sudah menempah tempat dalam kempen ini sebelum PRU-15. Perkara yang sangat jahat, di mana nafsu politik diletakkan di atas kewajipan kemanusiaan.
Tiga jenis Perompak ini adalah mereka yang sengaja cuma mahu menguntungkan diri mereka dan kumpulan mereka apabila rakyat Malaysia sedang berjuang dengan Covid19. Kerana bagi mereka, RM250 Bilion itu adalah terlalu boros jika hanya diedarkan kepada orang-orang kecil.
Puih! (Meludah ke wajah mereka)….!
___________________________________________________________________
@RaheemArshavin
Facebook Comments

About The Author

Leave a Reply