Pro 98 Reformis Malaysia Sokong Penuh Anwar Jadi PM Kelapan | Malaysia News

Pro 98 Reformis Malaysia Sokong Penuh Anwar Jadi PM Kelapan

Pro 98 Reformis Malaysia Sokong Penuh Anwar Jadi PM Kelapan

Pulau Pinang  – Pro 98 Reformis Malaysia cawangan Pulau Pinang, yang sebahagian besarnya terdiri daripada pengikut setia Datuk Seri Anwar Ibrahim, telah menyatakan sokongan mereka untuk terus berada di belakang presiden PKR itu sebagai Perdana Menteri kelapan.

Pengerusinya, Datuk Maktar Shapee, berkata bahawa mereka bersumpah untuk menyokong Anwar yang akan memandu negara ke tahap yang lebih tinggi apabila beliau mengambil alih jawatan sebagai perdana menteri kelak.

“Kami bersumpah untuk berdiri teguh bersama Anwar dan akan memberikan sokongan yang tidak berbelah bahagi dalam peralihan kuasa kepada perdana menteri kelapan daripada Tun Dr Mahathir Mohamad kepada Anwar,” katanya di Yayasan Aman pada Khamis (12/12/2019).

Beliau berkata ucapan Anwar di Kongres Kebangsaan PKR, yang baru-baru ini berlangsung di Melaka, adalah satu petunjuk yang jelas bahawa negara sedang menuju ke arah era pemulihan daripada sistem pemerintahan terdahulu.

“Untuk itu, kita memerlukan kepimpinan berani dan berpusat kepada orang ramai, yang sanggup menghadapi kesulitan dengan kami.

Facebook Comments

About The Author

Leave a Reply