Saifuddin Nasution: Presiden PKR Terima Surat Cuti Zuraida | Malaysia News

Saifuddin Nasution: Presiden PKR Terima Surat Cuti Zuraida

Saifuddin Nasution: Presiden PKR Terima Surat Cuti Zuraida

Kuala Lumpur, MTN – Setiausaha Agung PKR Datuk Saifuddin Nasution Ismail berkata mesyuarat Biro Politik dengan Presiden PKR mengumumkan bahawa Datuk Seri Anwar telah menerima surat cuti dari Naib Presiden parti Zuraida Kamaruddin.

“Presiden (telah) menerimanya (permintaan cuti Zuraida). Biro politik PKR malam tadi dimaklumkan oleh Presiden tentang surat cuti dari Zuraida Kamaruddin, “katanya.

Semalam, Zuraida melalui Setiausaha Politiknya, Nor Hizwan Ahmad, berkata beliau telah menghantar permintaan cuti dari jawatan Naib Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR).

Hizwan berkata surat itu dihantar ke pejabat Presiden PKR Datuk Seri Anwar, antara lain, berkata Zuraida akan bersidang sehingga Badan Disiplin parti memutuskan tindakannya.

Zuraida dalam surat itu mahu mengambil masa yang lama dari kerja dengan segera tetapi beliau akan mengambil peranan Menteri Perumahan dan Kerajaan Tempatan (KPKT).

Zuraida sebelum ini dirujuk kepada Lembaga Tatatertib kerana alamat awam kontroversi yang mengkritik pemimpin PKR ketika makan malam di sebuah hotel di ibu negara pada 8 Disember tahun lepas, hari terakhir Konvensyen Nasional PKR di Melaka.

Facebook Comments

About The Author

Leave a Reply