DAP: Isu Janji Manifesto Pakatan Harapan Lebih Penting Dari Peralihan Kuasa | Malaysia News

DAP: Isu Janji Manifesto Pakatan Harapan Lebih Penting dari Peralihan Kuasa

DAP: Isu Janji Manifesto Pakatan Harapan Lebih Penting dari Peralihan Kuasa

Kuala Lumpur, MTN – Anggota parti DAP memberi amaran terhadap isu mengenai peralihan kuasa Perdana Menteri antara Tun Dr Mahathir Mohamad dan Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Menjawab ini, Setiausaha Agung Lim Guan Eng berkata bahawa ahli parti tidak sepatutnya membuang masa mengenai isu kuasa Perdana Menteri malah memfokuskan usaha beliau untuk memenuhi baki 40 peratus daripada janji manifesto Pakatan Harapan (PH).

“Marilah kita jangan terperangkap dalam laporan media bahawa kita sentiasa suka menghadapi lawan kita … bukan terhadap musuh kita tetapi terhadap rakan-rakan kita. Jangan meninggalkan kekacauan dalaman, ini hanya akan mewujudkan ketidakstabilan dalam kerajaan,” katanya. ).

“Jangan mempersoalkan pemindahan kuasa yang telah diputuskan, mari kita menumpukan perhatian kita untuk memenuhi janji manifesto PH untuk membangunkan negara,” katanya.

Selain itu, Lim juga berkata isu peralihan kuasa Perdana Menteri telah diselesaikan di mana Mahathir telah mengumumkan bahawa beliau akan meletak jawatan selepas Sidang Kemuncak Kerjasama Ekonomi Asia Pasifik (APEC) yang akan menyaksikan tuan rumah Malaysia pada November 2020.

Sebaliknya, Lim, yang juga Menteri Kewangan, mahu ahli parti memberi tumpuan kepada mendengar suara rakyat dan melakukan kerja untuk rakyat.

“Kita ada masalah dengan parti itu, dalam partinya sendiri, tapi mari kita bincangkannya dalam sesi tertutup tidak secara terang-terangan, tidak bersetuju, ini kerana apa yang berlaku di dalam parti lain akan melimpah dan kita akan … kita akan terbiasa dengannya,” katanya.

Facebook Comments

About The Author

Leave a Reply