DSAI Minta Gesa Perbalahan Dalaman PKR Dihentikan | Malaysia News

DSAI Minta Gesa Perbalahan Dalaman PKR Dihentikan

DSAI Minta Gesa Perbalahan Dalaman PKR Dihentikan

Sham Alam – Presiden Parti Rakyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim menggesa pemimpin dan ahli untuk menggunakan majlis disiplin parti sebagai saluran utama untuk pandangan dan protes mereka.

Beliau berkata semua pernyataan mengenai pertikaian parti dalaman mesti dihentikan dengan serta-merta.

“Saya mahu mendesak semua pemimpin dan anggota parti untuk menyatakan pandangan dan bantahan mereka dengan menggunakan saluran parti terutamanya untuk majlis disiplin,” katanya dalam satu kenyataan yang ditulis Jumaat (13/12).

Beliau berkata parti itu mesti mengutamakan penyebab dan perjuangan menentang rasuah dan mempertahankan nasib rakyat terutama golongan miskin dan terpinggir dari perkembangan semasa.

“Orang yang pernah mempercayai kami bosan dengan kenyataan yang merujuk kepada politik dalaman,” katanya.

“Kami mempunyai tugas untuk meningkatkan usaha dan bekerja demi kepentingan rakyat dan negara,” katanya.

Konflik dalaman PKR memasuki fasa baru apabila naib presiden PKR Datuk Seri Mohamed Azmin mendakwa bahawa Anwar gagal memenuhi janjinya untuk memastikan perdebatan mengenai Kongres Kebangsaan PKR tidak berlaku tanpa provokasi dan sindiran.

Puncak ketidakpuasan dengan kisah Si Kitol dan Raja Mendeliar, Mohamed Azmin dan pemimpin parti, meninggalkan rumah itu dan tidak hadir dari hari terakhir kongres itu. Menjelang makan malam di ibu negara, pentas itu secara terbuka dikritik oleh Anwar.

Facebook Comments

About The Author

Leave a Reply