'Lamaran' UMNO, Mad Hasan: Adakah Ia Memberi Manfaat Kepada Parti Dan Melayu? | Malaysia News

‘Lamaran’ UMNO, Mad Hasan: Adakah Ia Memberi Manfaat kepada Parti dan Melayu?

‘Lamaran’ UMNO, Mad Hasan: Adakah Ia Memberi Manfaat kepada Parti dan Melayu?

Kuala Lumpur, MTN – Naib Presiden Umno Mohamad Hasan berkata Umno perlu menilai permohonan yang baik yang akan memberi manfaat kepada parti dan orang Melayu.

“Adakah matlamat cadangan yang tulus dan strategik untuk kepentingan negara, agama dan parti? Adakah ia memberi manfaat kepada parti dan orang Melayu dalam jangka masa panjang, dan juga apa yang membahayakan Umno dan orang Melayu sekiranya tidak dilaksanakan, bagaimana jika permohonan ditolak, kedudukan dan kepentingan Melayu akan menjadi lebih buruk, “katanya.

“Dan jika mod operasi juga dilaksanakan, bagaimanakah pelan ini dilaksanakan untuk memaksimumkan kebaikan parti dan orang Melayu?” katanya.

Jelas sekali, semua kata-kata ini perlu disempurnakan secara mendalam dan tidak pernah tertipu oleh keputusan, sebaliknya mereka mesti bijak dalam pengiraan mereka.

“Kita mesti ingat, sesuatu yang kelihatan dan bunyi terlalu baik, boleh jadi dengan cara yang lain.” Terlalu baik untuk menjadi kenyataan “adalah amaran amaran yang benar-benar matang dan turun ke bumi,” tambahnya.

Beliau juga mencadangkan supaya “cadangan” segera dibawa ke pelbagai peringkat perbincangan parti untuk dibincangkan secara jujur ​​dan mendalam.

Facebook Comments

Leave a Reply