Awal Januari, PDRM Memutuskan 12 Ketua Pekerja | Malaysia News

Awal Januari, PDRM Memutuskan 12 Ketua Pekerja

Awal Januari, PDRM Memutuskan 12 Ketua Pekerja

Kuala Lumpur, MTN – Datuk Seri Rosli Ab Rahman Pengarah Jabatan Pencegahan Jenayah Bukit Aman dan Komuniti termasuk dalam rombakan 12 ketua pegawai Polis Diraja Malaysia (PDRM).

Ketua Komunikasi Korporat PDRM Datuk Asmawati Ahmad dalam satu kenyataan hari ini berkata Rosli akan memegang jawatan pengarah Jabatan Sumber Strategik dan Teknologi Bukit Aman.

Tempatnya akan diisi oleh Timbalan Pengarah Keselamatan Dalam Negeri dan Ketenteraman Awam (KDNKA) Datuk Zainal Abidin Kasim.

Penolong Pengarah Jabatan Narkotik Zon (Perisikan) Jabatan Siasatan Jenayah ACP Mohd Faisal Yahya akan mengetuai Jabatan Penyiasatan Narkotik Sarawak.

Penolong Pengarah JPJKK Bukit Aman Dukungan Sumber ACP Aris Omar akan berpindah ke Bahagian Pentadbiran JPJKK sementara jawatannya akan diisi oleh Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Komersial Pulau Pinang, Abdul Ghani Ahmad.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah ACP Manjung, Muhammad Hanif Othman akan memegang jawatan sebagai Pengarah KP 52 Security Level, Universiti Malaya manakala Penolong Pengarah Penyiasatan dan Pemantauan, ACP Kementerian Kebajikan Masyarakat, Perumahan dan Kerajaan Tempatan ACP Nor Fazid Ahmad sebagai Timbalan Ketua JPJKK (Operasi) Pahang.

Timbalan Ketua Polis Daerah Pulau Pinang Timur (polis umum) Supt Izwan Abd Karim akan mengambil alih peranan ketua jabatan KDNKA Pulau Pinang.

Timbalan Ketua Polis Gombak Supt Arsad Kamaruddin akan mengambil alih jawatan Ketua Polis Hulu Selangor dan Supt (D9) dari Jabatan Siasatan Jenayah, Jabatan Siasatan Jenayah, Supt Aman Bukit Mohd Khairiel Mohd Arif akan menjadi ketua polis baru di daerah Jempol di Negeri Sembilan.

Ketua Polis DSP Sarawak Sri Aman Othman Sulaiman akan dipindahkan sebagai Ketua Polis Daerah Lundu, manakala ketua penguasa Bingkok DSP dan Jabatan Penguatkuasaan akan menjadi ketua kepolisian daerah Sri Aman. Semua pemindahan akan berkuat kuasa pada 20 Januari tahun depan.

Facebook Comments

About The Author

Leave a Reply