GRVATM Minta Kerajaan Tindak Ideologi Komunis | Malaysia News

GRVATM Minta Kerajaan Tindak Ideologi Komunis

GRVATM Minta Kerajaan Tindak Ideologi Komunis

Kuala Lumpur РGerakan Reformasi Veteran Angkatan Tentera Malaysia meminta kerajaan untuk segera mengambil tindakan tegas terhadap individu dan kumpulan yang terlibat dalam menyebarkan ideologi komunis.

Presidennya Azizan Memali berkata banyak masalah menimbulkan kemarahan para veteran tentera seperti bendera Malaysia, Gemilang Strip bintang lima, mesyuarat bekas anggota CPM (Parti Komunis Malaya) dan abu Peng Chin.

“Kami mahu kerajaan bertindak tegas agar ideologi ini tidak disampaikan kepada minda rakyat kita,” katanya pada hari Ahad (15/12).

Seramai 50 orang menghadiri mesyuarat itu termasuk veteran ketenteraan dan ahli beberapa pertubuhan bukan kerajaan di bawah kawalan polis.

Azizan berkata mereka akan terus menentang ideologi komunis untuk memastikan bahawa perjuangan mereka untuk mempertahankan negara tidak sia-sia.

“Masih ada jeritan rakan-rakan saya yang terbunuh selepas ditembak oleh komunis semasa perang. “Usaha dan pengorbanan mereka untuk memastikan rakyat hidup dalam damai dan kesejahteraan,” katanya.

“Kami tidak sewenang-wenang membenarkan pergerakan itu untuk memulihkan ideologi komunis, selagi kita masih hidup, kita akan menentang pergerakan ini,” katanya.

Sementara itu, Kapten Kapten Patriotik Malaysia (B) Husnal Azhari berkata semasa perang melawan komunis, banyak tentera terbunuh dan cedera.

“Janganlah kita melupakan perkhidmatan mereka yang terbunuh dan cedera hanya untuk memastikan kehidupan generasi akan datang selamat dan makmur.

“Kami kekal dalam perpaduan dan tidak akan berundur dari usaha kami untuk mengekalkan keselamatan negara,” katanya.

Sementara itu, Penolong Pesuruhjaya Polis Daerah Dang Wangi, Mohd Fahmi Visuvanathan Abdullah, berkata 30 pegawai dan anggota jabatan lalu lintas berada di lokasi mesyuarat.

“Kawalan dijalankan di lokasi dari pukul 9.30 pagi hingga 12 tengah hari. Semasa mesyuarat, tiada bunyi, “katanya.

Facebook Comments

About The Author

Leave a Reply